perjantai 28. elokuuta 2015

Syökää papua


"Yleensä ravut keitetään elävinä, sillä ne pilaantuvat lyhyessä ajassa. Saksiniekalle keittäminen elävältä on tuskallinen kuolema etenkin silloin, jos veden lämpötila nousee hitaasti kiehuvaksi. Keitinveden jäähtymisen voi aiheuttaa esimerkiksi liian monen ravun yhtäaikainen keittäminen kattilassa."

Teksti kopioitu Helsingin eläinsuojelu yhdistyksen sivuilta, http://www.hesy.fi/ajankohtaista-saasta-saksiniekka-karsimyksilta/

Minua ei houkuta syödä otuksia jotka viruvat tulikuumassa vedessä useiden minuuttien ajan ennen kuolemaansa. Rapujuhlien sijaan pitäkäämmekin PAPUjuhlat :) Pavut onkin minun henkilökohtainen lemppari kasviproteinin lähteistä ja tässä papujuhliin helppo ohje, meinaan papurisotto. 
VINKKI! Risotto muuntautuu juhlavammaksi tilkalla valkoviiniä.

Freesasin kasviksia (esim. sipulia, porkkanaa varsiselleriä, porkkanaa) oliiviöljyssä pannulla. Keitin samalla riisin, sitten yhdistin aineet ja lisäsin kaurakermaa ja kidneypapuja. Sairaan helppoa siis!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti