lauantai 1. elokuuta 2015

"Jauheliharuokia"


Ajattelin jakaa täällä arkiset ruokalajit: bolognesekastikkeen ja makaronilaatikon, mutta kasvisversioina. Jauheliha on näissä korvattu tietenkin soijarouheella ja tälläiset ruokalajit uppoaa takuulla sekasyöjillekin. Soijassa on se oma makunsa, joka ei minun makunystyröitä hivele liiemmin, mutta oikein maustamalla ruuasta tulee herkullista. En ala tarkkoja aineluetteloita kirjottamaan, sillä molempien ruokien ainemäärät heitin hatusta.
 Jotkut keittävät soijan kattilassa ja maustavat kasvisliemikuutiolla, mutta minä heitän vedenkeittimestä kiehuvaa vettä rouheen päälle ja annan hetken turvota. Harvemmin myöskään kaapista löytyy kasvisliemikuutioita, joten laitan sekaan vain suolaa ja joskus soijakastiketta. Turvotetun soijarouheen heitän pannulle yleensä sipulin kera ja maustan esim. juustokuminalla, savupaprikajauheella, cayannepippurilla, yrteillä.. Makaronilaatikkoon raastoin 2 porkkanaa soijarouheen joukkoon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti