lauantai 27. kesäkuuta 2015

Tofuwokki


Kesto suosikki eli wokki, tällä kertaa nuudelin seasta löytyi tofua, parsakaalia, sipulia ja porkkanaa. On se vaan niin hyvää ja joka kerta saa muovattua erilaiseksi vaihtamalla kasviksia tai lisäämällä pähkinöitä taikka tulisuutta. Ja kaiken kukkuraksi se on vielä vegaaanista ! 
Vakiotuotteet wokkia valmistaessa on seesamöljy sekä riisiviinietikka. Ilman niitä hommasta ei tule mitään ja ne kuulukin meidän jääkaapin perusvarusteisiin. Seesamöljyssä paistetut kasvikset saa uniikin maun verrattuna rypsiöljyssä paistamiseen ja oliiviöljy ei milestäni wokin kanssa natsaa. Riisiviinietikka tuo hapokkuutta ruokaan joka tasapainottaa sopivasti tulisuutta ja makeutta. Sitruunamehu voisi ajaa saman asian jos kyseistä tuotetta ei kaapista löydy. Tällä kertaa makua oli antamassa Massman currytahna, jossa maistuu esim. sitruunaruoho, korianteri, kaffirilimetti ja chili. 





Suolaa tai muitakaan mausteita wokki ei mielestäni tarvinnut enään laisinkaan. Määrät on vähän sinne päin, yritin miettiä montako ruokalusikallista mitäkin lorautin sekaan. Maistamalla se selviää, määriä ei kannata orjallisesti noudattaa

2-3 hengelle

n. 150 g marinoitua Jalotofua
Puolikas sipuli
2 pientä porkkanaa
Muutama parsakaalin nuppu (~80 g)
reilusti seesamöljyä paistamiseen
2 rkl riisiviinieikkaa
2 rkl soijakastiketta
3 tl currytahnaa
Loraus Sweet&chili kastiketta
1 dl kookosmaitoa

120 g noodelia

Kuutioi tofu 1x1 cm kokoisiksi paloiksi ja heitä tulikuumalle pannulle seesamöljyyn, jotta ne saavat kauniin värin pintaansa. Hienonna sipuli ja pilko porkkana julienne-suikaleiksi. Nypi parsakaalista pieniä nuppuja ja heitä kasvikset pannulle. Laita nuudelit kiuhumaan ja wokkaa kasviksia kunnes sipulit on kuullottuneet ja porkkanat ovat pehmeitä. Sekoita joukkoon loput aineet sekä noodelit ja nauti heti :-)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti