maanantai 29. helmikuuta 2016

Myskikurpitsarisotto


Tämä ruokalaji on taivaan lahja! Siis aivan järjettömän maukasta niin kuin risotto on aina, mutta myskikurpitsa sopi tähän kuin nenä päähän. Tämä onkin sopivan spessuruoka illalliselle, kun tekee mieli olla fiinisti.

Tarvitset hyvän risoton onnistumiseen:

Oliiviöljyä
Palsernakka, varsiselleri, sipuli (salotti)
Risottoriisi
Parmesaani
Mascarpone ( Tampereen stocmannin mascarponehylly oli tyhjä?! joten tyydyin creme fraiceen)
Valkkaria 
Kasvislientä tai vaihtoehtoisesti vettä + kasvisliemikuutio

Näiden perus juttujen lisäksi tarvitaan se nimen antava raaka-aine eli myskikurpitsa, jonka paahdoin uunissa ja  puolet siitä soseutin risoton joukkoon ja puolet heitin sekaan kuutioituina. Risottoon kannattaa myös ehdottomasti paahtaa pähkinöitä suutuntumaa tuomaan. 

Viiniksi valitsin Yhdysvaltalaisen California Gardenin, josta kerrotiin seuraavaa: Kuiva, vähän hapokas, hedelmäinen, hennon kukkainen. Sen kerrotiin sopivan eritoteen kasvisruokiin. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti