Tämä ruokalaji on taivaan lahja! Siis aivan järjettömän maukasta niin kuin risotto on aina, mutta myskikurpitsa sopi tähän kuin nenä päähän. Tämä onkin sopivan spessuruoka illalliselle, kun tekee mieli olla fiinisti.
Tarvitset hyvän risoton onnistumiseen:
Oliiviöljyä
Palsernakka, varsiselleri, sipuli (salotti)
Risottoriisi
Parmesaani
Mascarpone ( Tampereen stocmannin mascarponehylly oli tyhjä?! joten tyydyin creme fraiceen)
Valkkaria
Kasvislientä tai vaihtoehtoisesti vettä + kasvisliemikuutio
Näiden perus juttujen lisäksi tarvitaan se nimen antava raaka-aine eli myskikurpitsa, jonka paahdoin uunissa ja puolet siitä soseutin risoton joukkoon ja puolet heitin sekaan kuutioituina. Risottoon kannattaa myös ehdottomasti paahtaa pähkinöitä suutuntumaa tuomaan.
Viiniksi valitsin Yhdysvaltalaisen California Gardenin, josta kerrotiin seuraavaa: Kuiva, vähän hapokas, hedelmäinen, hennon kukkainen. Sen kerrotiin sopivan eritoteen kasvisruokiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti