maanantai 9. marraskuuta 2015

Monikäyttöinen myskikurpitsa







Ihana syksyn sesonkiherkku on maistunut nyt useampaan otteeseen, eli myskikurpitsa. Tein siitä kasvissosekeittoa kera porkkanoiden sekä bataattien ja kurpitsan maku tuli juuri sopivasti siinä esille. Lisäksi kurpitsa eksyi myös tälläiseen ihme sötkötykseen, miksikä sitä kutsuisi voipapu-kurpitsa vuoka?

Liotin ja keittelin edellispäivänä puolikkaan urtekramin pussin voipapuja. Sitten freesasin sipulia ja papuja öljyssä ennen itsetehdyn tomaattimurskan lisäämistä. Lisäksi violifen vegaanista tomaatti-basilika tuorejuustoa ja yrttejä. Annoin voipapu-tomaattikastikkeen porista tovin kun uunissa paahdoin myskikurpitsan ja perunaa öljyssä&mausteissa. Kypsät juurekset soseutin isäsin kaurakermaa ja sinistä keijua, niin että soseesta jäi suht paksua. Kaadoin kastikkeen ja soseen päällekkäin vuokaan ja heitin korppujauhoa päälle ja uuniin siksi aikaa, että pinnasta tulee rapea. Tällä ohjeella tämä sapuska sopii siis myös vegaaneille!

Huom! Muista ottaa kurpitsan siemenet säilöön. Jos ei himoitse niitä sellaisenaan niin paahda ja ripauttaa suolaa päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti