sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Hapanjuuri


Helens hobbies -blogista löydin tämän reseptin ja pakko oli päästä itsekin testaamaan, kuinka leivän kohotus juurella onnistuu. Viikkoa ennen h-hetkeä aloitin juuren ruokkimisen ja hellästi hoidin sitä päivittäin. Olin aivan varma, että olen onnistunut tappamaan pikkuisen juureni, mutta yllätykseksi leipä lähti nätisti kohoamaan ja niin kuin kuvista huomaa, tuli siitä ilmava ja juuri sellainen kuin piti. 


 Tälläinen purnukka koristi takan reunustaamme viikon verran. Nyt juuri oleskelee jääkaapissa ja toivotaan, että se jaksaa kohottaa tulevaisuudessakin leipomuksia.
 Tältä juuri näytti hetkeä ennen kuin se joutui taikinan joukkoon.


 Kuoresta tuli tosi rapsakka ja leipä sai pintaansa kivasti väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti