torstai 7. tammikuuta 2016

Vegaaniset marengit






  • 1,5 dl säilykepapujen lientä
  • 2 dl sokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  1. Vaahdota papujen liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Aikaa tähän kuluu noin kaksi minuuttia.
  2. Lisää joukkoon sokeri sekä vaniljajauhe ja vaahdota mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Aikaa tähän kuluu sähkövatkaimen tehosta riippuen 5–10 minuuttia.
  3. Laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle. Massan voi myös lusikoida leivinpaperille, jos et halua pursottaa sitä. Jätä marenkien väliin hieman tilaa varsinkin, jos massasi on pikkuisen valuvaa. Mitä jämäkämpää vaahtoa olet siitä saanut, sitä vähemmän se leviää paistamisen aikana.
  4. Paista yksi pellillinen kerrallaan 100-asteisen uunin keskitasolla n. 1 h 30 min. Valmiit marengit saavat olla ihan pikkuisen pehmeitä, sillä ne kovettuvat jäähtyessään.
ohje löytyy täältä: Kamomillan konditoria

Olin pitkään jo suunnitellut tekeväni näitä vegemarenkeja, sillä on jännittävää kuinka ne voi onnistua kun kananmunaa on korvaamassa säilykekikherneiden liemi. Mutta kyllä ne vaan pelitti ja maku oli hyvin lähellä munalla valmistettujen marenkien makua. Olivat myös ihanan rapsakoita ja kevyitä - näytä tulen tekemään varmasti uudelleen! Ja ensi kerralla muistan laittaa vaniljasokerin marenkivaahdon joukkoon enne pursotusta.. Nyt se on vain ripoteltuna niiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti