maanantai 18. heinäkuuta 2016

Täydellinen kakkupohja




Ooho ompas viime postauksesta kulunut hirmuisesti aikaa. Nyt kuitenkin täällä taas ja aiheen kertoo otsikko. Tuskin olen ainut, joka on joskus taistellut kakkupohjien kanssa, kuinka ne joskus läsähtävät tai jäävät littanoiksi ja sitten samalla ohjeella seuraavalla kerralla niistä tulee loistavia.
 Olen kahlannut läpi erilaisia ohjeita ja niksejä, jolla tehdä täydellinen kakkupohja ja löytänyt vihdoin reseptin, joka toimii kerta toisensa jälkeen. 
Kompastus kivi oli minulla aina se, että uunissa kakku näyttää kohoavan upeasti, mutta pöydälle nostettaesssa se alkaa vajoamaan ja keskelle syntyy kuoppa. Tämä pulma ratkeaa yksinkertaisesti  jättämällä leivinjauheen kaappiin kakkupohjia valmistaessa. Sitä ei tarvita lainkaan, kun vaan vatkaa munat ja sokein oikein kunnolla kovaksi vaahdoksi. Lisäksi ennen käytin perunajauhoja ja kakkupohjista tuli hentosia ja mureneviä, nyt käytän ainoastaan vehnäjauhoja.
Puntari on aivan ehdoton tässä hommassa, sillä sokerin ja vehnäjauhonmäärä riippuu munien painosta.

24 cm halkasijaltaan olevaan vuokaan laitoin 4 munaa. Niiden paino oli yhteensä 222g. Sokeria tulee 222 g x 0,7 = 155 g. Vatkasin munia yli 10 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin jauhot varovasti nuolijalla. Jauhoja  tulee saman verran kuin sokeria eli 155g. Jauhojen ja sokerin määrä siis kerrotaan 0,7. Sitten pohja uuniin 170 asteeseen 35-40 minuutiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti